foto ter illustratie

Coronaproof editie van de Wereldmaaltijd

Afhaalmaaltijd in drive-thru bij ROC De Leijgraaf

Op vrijdag 16 oktober tijdens Wereldvoedseldag organiseert Stichting Global Goals Oss, dit jaar in samenwerking met Stichting Thuis in Oss, voor de negende keer een Wereldmaaltijd. De 9e editie van de Wereldmaaltijd wordt coronaproof: bij ROC De Leijgraaf wordt een drive-thru ingericht waar je de Wereldmaaltijd kunt afhalen. De Wereldmaaltijd wordt dit jaar bereid door de koks uit Syrië en Irak van cateringbedrijf Beet Jidi. De maaltijd bestaat uit drie-gangen en kost slechts 10 euro per persoon. Inschrijven voor de Wereldmaaltijd kan vanaf 21 september op http://wereldmaaltijd.hoale.nl

Bewustwording
Wereldvoedseldag is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Wereldwijd gaan ruim 820 miljoen mensen ‘s avonds met een lege maag naar bed. Dat is ongeveer een op negen personen. Terwijl er aan de andere kant ruim twee keer zoveel mensen zijn met overgewicht. Er is wereldwijd voldoende voedsel beschikbaar, maar het is ongelijk verdeeld. Met Wereldvoedseldag wordt aandacht gevraagd voor deze ongelijkheid.

Minder ongelijkheid
Eens per jaar worden op Wereldvoedseldag op tal van plekken, waaronder Oss, ‘Wereldmaaltijden’ georganiseerd. De Wereldmaaltijd is een lekkere en voedzame maaltijd waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn verwerkt dan er beschikbaar zouden zijn bij een eerlijke verdeling van voedsel wereldwijd. Janne Kuijpers, voorzitter van Stichting Global Goals Oss: ‘Als we ons elke dag aan die hoeveelheden houden, zal de verdeling van voedsel in de hele wereld veranderen en de ongelijkheid minder worden.’

Bestellen en afhalen
Vanwege corona krijgt de Wereldmaaltijd dit jaar een andere vorm. In plaats van een samenkomst op locatie, zoals voorgaande jaren, is dit jaar gekozen voor een drive-thru bij ROC De Leijgraaf waar je de Wereldmaaltijd op 16 oktober tussen 16:00 en 18.30 uur kunt afhalen.

Belangstellenden kunnen hun Wereldmaaltijd vanaf 21 september bestellen op http://wereldmaaltijd.hoale.nl . Via deze site kun je een tijdsslot kiezen. Enkele dagen voordat je de maaltijd kunt afhalen krijg je een bevestiging met exacte tijd van afhalen. De Wereldmaaltijd zal worden verpakt in stevige, herbruikbare bakjes van recyclebaar materiaal. Deze zijn afkomstig van het Osse bedrijf Cups4You. Je hoeft de maaltijd thuis alleen nog maar even op te warmen.

Win een verzorgde catering voor 6-8 personen
Iedereen die een bestelling plaatst maakt kans op een verzorgde catering voor 6-8 personen. Deze wordt ter beschikking gesteld door eerder genoemd cateringbedrijf.

Foto boven: ter illustratie
Foto onder: Organisatoren proeven de maaltijd alvast voor.