Coronaproof editie van de wereldmaaltijd 2.0

We hebben een tweede alternatief bedacht voor de Wereldmaaltijd. Nog meer coronaproof: het wereldmaaltijd-soeppakket. Het is een heerlijke Oosterse linzensoep voor vier personen en kost slechts 5 euro.

Vanaf 19 november tot vrijdag 4 december kan je het wereldmaaltijd-soeppakket bestellen en op 9, 10 en 11 december kan je het afhalen bij de EkoPlaza in Oss.

Bestellen gaat weer via https://wereldmaaltijd.hoale.nl/

Bomvol wereldmaaltijd-soeppakket

Op 9, 10 en 11 december kan bij EkoPlaza het verspakket worden afgehaald. Het is een pakket voor vier personen en kost slechts 5 euro. Hier zit in:

  • de ingrediënten in van de soep van de Wereldmaaltijd. 
  • de kruiden voor het hoofdgerecht
  • Het wereldmaaltijd boekje met daarin
    • de recepten van de wereldmaaltijd
      (soep, hoofdgerecht én toetje)
    • het verhaal van de wereldmaaltijd en over de kok

Je kan dus lekker thuis de soep koken en met de recepten en kruiden kun je het hoofdgerecht of toetje lekker een keer zelf maken.

Bestel nu via https://wereldmaaltijd.hoale.nl/

Veiligheid voorop
afhalen in tijdblokken op 9, 10 en 11 december

Er kunnen max 50 mensen per dag een pakket afhalen, dus er kunnen max 150 bestelling geplaatst worden. Je kiest voor een dag en een tijd, zodat er een goede spreiding is over de dag.

We vragen zo in de feestmaand aandacht voor de eerlijke verdeling van voedsel en overconsumptie.

We doen dit samen met Thuis in Oss.

Win een verzorgde catering voor 6-8 personen
Iedereen die een bestelling plaatst maakt kans op een verzorgde catering voor 6-8 personen. Deze wordt ter beschikking gesteld door eerder genoemd cateringbedrijf.

Over wereldvoedseldag

Bewustwording

Wereldvoedseldag is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Wereldwijd gaan ruim 820 miljoen mensen ‘s avonds met een lege maag naar bed. Dat is ongeveer een op negen personen. Terwijl er aan de andere kant ruim twee keer zoveel mensen zijn met overgewicht. Er is wereldwijd voldoende voedsel beschikbaar, maar het is ongelijk verdeeld. Met Wereldvoedseldag wordt aandacht gevraagd voor deze ongelijkheid.

Minder ongelijkheid

Eens per jaar worden op Wereldvoedseldag op tal van plekken, waaronder Oss, ‘Wereldmaaltijden’ georganiseerd. De Wereldmaaltijd is een lekkere en voedzame maaltijd waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn verwerkt dan er beschikbaar zouden zijn bij een eerlijke verdeling van voedsel wereldwijd. Janne Kuijpers, voorzitter van Stichting Global Goals Oss: ‘Als we ons elke dag aan die hoeveelheden houden, zal de verdeling van voedsel in de hele wereld veranderen en de ongelijkheid minder worden.’

Bestellen en afhalen

Vanwege corona krijgt de Wereldmaaltijd dit jaar voor de tweede keer een andere vorm. In plaats van een samenkomst op locatie, zoals voorgaande jaren, is dit jaar gekozen voor een specifiek ophaalmoment bij de EkoPlaza in Oss waar je de Wereldmaaltijd op 9, 10 of 11 decemer kunt afhalen. Je kan dit reserveren via hoale.

Belangstellenden kunnen hun Wereldmaaltijd vanaf vandaag bestellen op http://wereldmaaltijd.hoale.nl . Via deze site kun je een tijdsslot kiezen. Enkele dagen voordat je de maaltijd kunt afhalen krijg je een bevestiging met exacte tijd van afhalen. De Wereldmaaltijd zal worden verpakt in stevige, herbruikbare bakjes van recyclebaar materiaal. Deze zijn afkomstig van het Osse bedrijf Cups4You. Je hoeft de maaltijd thuis alleen nog maar even op te warmen.