9 Duurzame industrie, innovatie en infrastructuur

BOUW VEERKRACHTIGE INFRASTRUCTUUR. STIMULEER INNOVATIE BEVORDER INCLUSIEVE EN DUURZAME INDUSTRIALISERIN

Infrastructuur is bijvoorbeeld: wegen, watersystemen, energie en informatietechnologie.

Als we onderwijs en zorg willen verbeteren is infrastructuur noodzakelijk. Zonder infrastructuur is het moeilijker om een baan te krijgen, zaken te doen, informatie te ontvangen en brood te halen. Oftewel, door een betere infrastructuur is het makkelijker om andere doelen te bereiken en gaat de levenskwaliteit omhoog. Voor een duurzame wereld is technologische vooruitgang nodig. Iedereen moet toegang krijgen tot goede betaalbare infrastructuur.

BOUW VEERKRACHTIGE INFRASTRUCTUUR. STIMULEER INNOVATIE BEVORDER INCLUSIEVE EN DUURZAME INDUSTRIALISERING

Wie werkt er aan in de gemeente Oss?
Onze partners zijn:
  • Vos Logistics
  • Pivot Park
  • Gemeente Oss; Duurzaam Oss
  • Kusters fijnmetaal
  • Eerlijk Winkelroute Oss, vacature voor vrijwilliger

 

Download hier het logo van Global Goals doel 9.

Overzicht van alle Global Goals icoontjes bij elkaar.

MEER WETEN OVER DE VN GOAL 9, LEES HIERONDER MEER

Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie

Bij infrastructuur moeten we denken aan transport, wegen, irrigatie, energie en informatie-, en communicatietechnologie. Om verbeteringen aan te brengen in onderwijs, gezondheidszorg of het drinkwater, is infrastructuur noodzakelijk. Zonder wegen of transport is het voor kinderen uit afgelegen dorpen bijvoorbeeld veel moeilijker om naar school te gaan. In veel ontwikkelingslanden ontbreekt deze fundamentele infrastructuur.

 Zonder infrastructuur is het moeilijker om een baan te krijgen, zaken te doen, informatie te ontvangen en brood te halen. Oftewel, door een betere infrastructuur is het makkelijker om andere doelen te bereiken en gaat de levenskwaliteit omhoog.

Technolische vooruitgang

Om dit te bereiken is er technologische vooruitgang nodig. Daarnaast hebben we vooruitgang nodig om doelen over klimaat en duurzame energie te bereiken. Industrialisatie en innovatie zijn binnen dit doel dus ook van belang. Zonder technologie en innovatie zal er geen industrialisatie komen en zonder industrialisatie komt er geen ontwikkeling, stellen de Verenigde Naties.

Internet

Naast duurzaam en inclusief, moet infrastructuur in 2030 voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. Duurzame en inclusieve industrialisatie moet voor meer banen zorgen en het moet het BNP verhogen. In 2020 moeten ook de minst ontwikkelde landen toegang hebben tot internet en er moet meer onderzoek komen naar technologie binnen de industriƫle sector.

Global Goals doel 9. Duurzame industrie, innovatie en infrastructuur

Wil je meedoen als bedrijf of organisatie?

Stuur ons dan een mailtje.