Organisatie-PI

Inspiratieavond Particuliere Initiatieven

Kennismaken en kennis delen

Particuliere Initiatieven (PI) zijn organisaties die werken aan projecten in Ontwikkelingslanden of Balkanlanden. Ook in de gemeente Oss zijn veel lokale stichtingen en groepen actief. De avond ‘Fondsen Werven’ wordt voor hen georganiseerd op woensdag 12 februari in De Meteoor.

Als je PI bent, mee wilt doen en geen uitnodiging hebt ontvangen? Meld je dan vandaag nog aan.

Het doel van de avond is leren van elkaar. Alle organisaties kunnen kennismaken en kennis delen: waar ergens op de wereld werk je aan wat voor project? En uitwisselen waar iedereen de fondsen vandaan haalt.

Gastspreker deze avond is John van Boekel. Hij was projectmanager van de meest succesvolle campagne ooit in Oss gehouden voor een PI:  ‘Oss voor IMBA’.

Daarnaast zijn er korte pitches van o.a. een lokale stichting uit Oss die fondsen geeft aan PI. Fatima Fayet vertrekt binnenkort met een groep scholieren van Het Hooghuis, locatie TBL voor een QuestTrek naar Nepal en vertelt hierover. 

Wie kunnen er meedoen aan de avond?

Iedereen die in de gemeente Oss werkt aan een project of een goed doel dat actief is in een ontwikkelingsland of Balkanland is welkom. Je werkt aan armoedevermindering, gezondheid, onderwijs, water en/of aan een andere Global Goal. Maar ook vrijwilligers voor een landelijke organisatie in een Osse werkgroep zijn van harte welkom. Denk aan Unicef, Baby Hope Oss of Amnesty International Oss. Er zijn ook individuele Ossenaren actief in een stichting die niet in Oss, maar in de regio gevestigd is. Hij/zij is ook welkom.

De avond wordt georganiseerd door Maartje Aarts, oud-voorzitter van Platform Global Goals Oss. Aanleiding hiervoor was een gift die de oud-voorzitter eerder kreeg bij de uitreiking van het Gouden Oogappeltje voor haar vrijwilligerswerk. In plaats van één goed doel geld geven, wil ze faciliteren dat Particuliere Initiatieven hun kennis en informatie kunnen delen, zodat ieder voor hun eigen organisatie (meer) geld kan genereren. 

Om aan deze avond deel te kunnen nemen, moet je je opgeven bij Thuy Hoang via  Fairtradekernteam @ globalgoalsoss.nl

Locatie: De Meteoor, Oude Litherweg 20 in Oss

Het team hoopt op een grote opkomst!