Online Speaking Contest Osse scholieren; SPEAK UP!

SpeakUp!

Aandacht op scholen voor een eerlijke, duurzame toekomst in jouw buurt. Wij roepen jongeren op om hun stem te laten horen; SPEAK UP! Dit is een online speaking contest. Wij doen dit in samenwerking met Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum, Maaslandcollege en Het Hooghuis Mondriaan College.

De 17 Global Goals onder de aandacht brengen bij jongeren. Jongeren actief laten nadenken over welke goals zij belangrijk vinden en wat volgens hen ANDERS, BETER en SNELLER mag in de gemeente Oss. Dat is het doel van de speaking contest die Global Goals Oss organiseert. Leerlingen van mavo, havo en vwo uit de bovenbouw van drie scholen in het Voortgezet Onderwijs in Oss kunnen meedoen.

Extra studiepunten en leuke prijzen

De opdracht luidt als volgt:

Bedenk een idee en spreek je uit voor een eerlijke, duurzame toekomst in jouw buurt en gemeente. Wat moet ANDERS, BETER, SNELLER? Stuur een filmpje van 2-5 minuten waarin jij jouw idee in een vlammende speech pitcht. Hoe origineler hoe beter.

Bovenbouw leerlingen van mavo, havo en vwo kunnen meedoen. Insturen kan tot en met 22 februari 2021 naar communicatie@globalgoalsoss.nl.

De scholen ondersteunen deze wedstrijd o.a. door er extra aandacht aan te besteden in hun lessen Nederlands. Daarnaast geldt voor alle leerlingen dat zij door deelname extra studiepunten kunnen verdienen. De finalisten winnen daarnaast leuke prijzen.

Posters op scholen vragen aandacht voor SPEAK UP!

Finale in de Raadzaal in Oss

Uit alle inzendingen worden 9 finalisten geselecteerd, drie uit iedere groep. Zij strijden op 10 maart vanaf 14.00 in de Raadszaal in Oss om de hoofdprijs. Global Goals Oss heeft een inspirerende gast uitgenodigd die deze finale-middag gaat begeleiden.

De life speeches van de 9 finalisten worden door een jury van 5 prominente Ossenaren, beoordeeld, waaronder Ehssane Gounou, Roland Kerssemaker, Ricardo Jesús Blanes Blancas en Jack van Lieshout.

De jongerenwerkgroep van Global Goals Oss heeft tevens een promotiefilmpje gemaakt wat te bekijken is op YouTube: